Mogućnosti Google oglašavanja

Google oglasi funkcionišu kao Pay Per Click sistem. PPC (Pay Per Click) je plaćanje po kliku, što znači da se oglas prikazuje, a budžet se troši samo kada neko klikne na oglas i posjeti Vaš web sajt. Univerzalna cijena za klik ne postoji, ona se razlikuje od djelatnosti do djelatnosti, zavisi od od toga kolika je konkurencija na pretraživaču na određenu ključnu riječ. Cijene se formiraju po tipu licitacije među svim ponuđačima koji žele da se prikažu na tim plaćenim pozicijama za određenu ključnu riječ. Postavlja se dnevni budžet i on se troši za reklamu, oglas se gasi kad se budžet potroši.

Google search

GSC( nekadašnji google webmaster tools) je besplatna platforma za sve koji imaju websajt kako bi pratili kako Google gleda njihov sajt I optimizuje njegovo redovno prisustvo.To uključuje pregledanje domena za upućivanje,performansi mobilnog sajta ,rezultata bogatog pretraživanja I stranica I upita sa najvećim prometom.

Sjeti mo se se kada smo prvi put otvorili GSC—bilo je zapanjujuće. Bilo je puno oznaka koje nismo razumeli (indeksno pokrivanje?!?), skriveni filteri I zbunjujući grafikoni. Naravno što smo je više koristili to je postajalo manje zbunjujuće.

google-ads
slider4

Google display

Google Display omogućava doseg do korisnika na webu i aplikacijama na svim vrstama uređaja. Preko Google Display mreže cijena prikazivanja banera je do 10 puta niža od cijene premium oglašavanja na portalima. Pored toga Google pruža veće mogućnosti targetiranja ciljne skupine koja će vidjeti reklamu.

Google remarketing

Google Remarketing vam omogućava da prikažete svoje online oglase ljudima koji su posjetili vašu web stranicu i napravili određene akcije na njoj; na taj način možete kreirati personalizirane i precizno targetirane kampanje koje vode ka povećanju stope konverzije.

remarketing-photo

Naš specijalizirani tim će detaljno procijeniti koja vrsta oglasa odgovara online promociji vašeg brenda. Zatražite ponudu, a mi ćemo vam se javiti sa najboljim rješenjem za vaš biznis.

error: Zabranjeno kopiranje sadržaja! DMD-team!!